Dijkwerkers Werken Door podcast – project Lauwersmeerdijk

Deze podcast gaat over de Lauwersmeerdijk. Hierover spreken we Ido Boonstra, projectmanager bij Wetterskip Fryslân en Sander Post (Royal HaskoningDHV).

Ido Boonstra vertelt over de versterking van de Lauwersmeerdijk, de laatste klassieke dijkversterking in Friesland door het werken met traditionele harde materialen, zoals asfalt. Door stormschade werd dit een spoedproject. Je hoort Ido over zijn ervaringen met stakeholders in dit snelkookpantraject.

Sander Post is ontwerpleider grote dijkversterkingen bij Royal HaskoningDHV. Hij adviseerde om in dit project een duurzaam type zetstenen te gebruiken. Deze stenen maken gebruik van het interlocking principe waardoor je minder beton nodig hebt om ze op hun plek te houden bij sterke golfslag. In deze podcast vertelt hij meer over de werking en voordelen van deze stenen.

Dijkwerkers Werken Door podcast – project Lauwersmeerdijk